Doorgaan naar hoofdcontent

Dierenpark Amersfoort

Het voordeel van een Kruidvat klantenpas is dat je de punten kunt gebruiken om met korting een uitje te organiseren. Deze week bezochten we zodoende Dierenpark Amersfoort. Nog een park 'oude stijl': mooi verzorgde paden, parkachtige omgeving en dieren in mooi vormgegeven hokken. Niet al te klein, maar ook niet zo'n grote 'habitat' die wel heel natuurlijk oogt, maar waar je op zoek moet naar de dieren die er zouden moeten verblijven. En wat we heel prettig vonden: bij iedere kooi stond helder aangegeven welk dier er huisde. Met een gestileerde tekening, inclusief uitleg over het leefgebied, de voeding en de mate waarin het dier wel of niet bedreigd wordt. Daar houden wij van: weten wat we zien!



We troffen het, want het was een prachtige, zonnige dag. Op zo'n dag bieden de bomen van het park veel schaduw. Op regenachtige dag zijn diezelfde bomen waarschijnlijk nogal nadruppelig, maar zo'n bosachtige omgeving is wel heel mooi om doorheen te wandelen.



Op veel plaatsen biedt Dierenpark Amersfoort leuke verrassingen, zoals klimroutes dwars door verblijven heen die dan eindigden in een glijbaan. Leuk voor de kinderen en aangezien het eenrichtingspaden waren moest ik soms even glijden met de rugtas op schoot. Maar er is veel meer te beleven... Wat te denken van een tocht per trein dwars door de dierentuin?!



En wat nóg mooier was: een tocht per waterfiets om het apeneiland. De kinderen hebben stevig doorgetrapt en pa en ma genoten voorin van het uitzicht! 



Lunchen deden we op hoogte, boven de savanne. Giraffen en zebra's kwamen richting publiek, dus aan beide zijden van het hek was er uitzicht op malende kaken. Dat zag er vanaf onze kant (wij keken naar de giraffes) wel raar uit, met die van links naar rechts zwabberende onderkaak!

 

Wat ons opviel is dat Dierenpark Amersfoort een aantal dieren heeft die we in andere parken nog niet zijn tegengekomen. Zoals de mara en de luiaard, de witte tijger en de parasolmier. En zelfs een das. Daarover lezen we wel eens in de krant, maar nu zagen we er eentje van dichtbij. Leuk om te zien van welk dier de haren van mijn scheerkwast afkomstig zijn!


Ook leuk: Japanse aankleding van terrein met dieren van Japanse komaf.


Op diverse plekken in het park vonden we toiletten, voor honden stond er regelmatig een bak water klaar en ook voor onze maag waren er diverse eet- en drinkgelegenheden. Zoals de 'Boerderij', met om het terras heen de varkens, geiten en ganzen als op een echte boerderij. Erg leuk in stijl allemaal, zelfs de menukaart:



Natuurlijk waren er ook de winkeltjes met knuffels tegen schandalig hoge prijzen, dat hoort er blijkbaar bij. Jammer voor de kinderen, maar dat compenseert het park met diverse leuke speelvoorzieningen. Een waterspeelhoek, een ouderwets leuk deel met schommels, glijbanen en wipspul (en bankjes voor de oude(re)n) en in het dinogedeelte een renbaan en een kabelbaan. En voor de allerkleinsten staan er een heleboel wandelwagentjes klaar in de vorm van een olifant.

 

Wij hadden een prachtige dag in één van Nederlands mooiste dierentuinen! Met bij de in-/uitgang mijn favoriet: de otter.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Ontdekhoek

Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft al vele jaren een "Ontdekhoek". Hier maken kinderen kennis met techniek, door te ontdekken. Diverse van mijn collega's en buren hebben er in hun jeugd zelf kinderfeestjes gevierd. En nu hebben onze kinderen de juiste leeftijd. Onlangs vierde de juf van onze jongste met haar klas haar verjaardag in de Ontdekhoek. En kwamen er weer erg leuke spulletjes in huis. Er is in de Ontdekhoek zoveel te doen dat de kinderen moeten kiezen, omdat je in één dag niet alle techniek belevenissen kunt voltooien. Daarom hoor ik ze ook niet mopperen als ze er nog een keer naartoe gaan: er is veel te doen en wát er te doen is vinden de kinderen erg leuk. Zelf zeepjes of naamplaatjes maken, je eigen scheepje bouwen en laten varen, van karton en ijzerdraad een heuse grijper in elkaar zetten... En dan noem ik slechts een paar van de techniek activiteiten waar de kinderen thuis enthousiast over vertellen. Zelf ben ik er nog niet geweest, dus een uitgebreide

Schapenlamp

Bij het Kerstfeest komt nog wel eens een stal of een kudde schapen om de hoek kijken. Daarom hebben we onlangs met de Kinderclub lampen gemaakt die op een schaap leken. Ik heb eerst in Inkscape de schapenkoppen getekend, door een bestaand plaatje na te tekenen, de lijnen vloeiender te maken en vervolgens te zorgen voor twee schapenkoppen op één A4. De schapenkoppen heb ik geprint op stevig papier met een licht tintje. Om tijd te besparen hebben we thuis alle schapenkoppen uitgeknipt. Vervolgens heb ik met de Cuttlebug (electronische stans) van tante in witte A4 vellen gaten gemaakt in de vorm van sterretjes - het gaat tenslotte om een Kerst-schaap. Op de clubavond hebben de kinderen het witte vel omgebogen tot een cilindervorm en die met nietjes vastgezet. Daarop is de schapenkop geplakt of geniet, waarna de schapen zijn versierd. Tot slot zijn er koordjes aan de lamp vastgemaakt, waaraan ín de lamp zelf een LED-lichtje is bevestigd. En zo ontstond er een kudde van deze schapenlam

De zon

Onze jongste houdt erg van schilderen, sowieso is ze graag creatief bezig. Vanavond heeft ze twee schilderijen gemaakt. In dit bericht aandacht voor de zon. Op het schilderij zie je de zon centraal staan. Daarnaast zie je de aarde en om deze beide heen verschillende sterren. Wat me opvalt zijn de verhoudingen tussen de verschillende onderdelen uit het hemelgewelf. En de detaillering van de aarde, daar wordt ik als geograaf natuurlijk erg blij van. U begrijpt: ik ben blij dat creativiteit in ons gezin voldoende in de genen zit!