Doorgaan naar hoofdcontent

Dinoland weer open!

Op 1 april opende Dinoland in Zwolle voor het tweede seizoen haar deuren. Dus gingen wij voor de tweede keer naar dit pretpark. De ingang is gelijk gebleven, de lockers zijn onhandig. En dan, vlak na binnenkomst, is de verandering het grootst: het buitengedeelte van het park heeft een eigen toegang gekregen. In Jurrassic Park achtige stijl betraden we een dinobasis. Erg mooi gedaan en zo'n directe toegang is een enorme verbetering.

Het staat wel wat in contrast met de rest van het park, dat een stuk natuurlijker is aangelegd. Wellicht een idee om met een bord of hek aan te geven dat bezoekers zich buiten de compound gaan begeven en na het passeren van het bord vogelvrij zijn...

Het park zelf is door allemaal kleine aanpassingen nóg leuker geworden. Na ons vorige bezoek hebben we ook een Duits park bezocht en de dino's in Amersfoort bekeken. Wat gaaf dat het park in Zwolle overzichtelijker is opgezet. Zoveel minder bomen, meer zand.. 't maakt de sfeer in Dinoland een stuk aangenamer!

Deze keer genoten we van het lasergamen, klouteren (op de lage klimtoestellen) in de Birdcave en van de klimwand. Wát een avontuur voor onze belhamels. Uiteraard liepen we ook de route door het park met de kids en vonden ze de dino's geweldig. En al die speelplekken...

Gelukkig zat het weer mee. We liepen heerlijk buiten rond en bleven op een paar druppels na gewoon droog. Dat was niet zoals verwacht door de weermannen en -vrouwen, dus genoten wij extra. Temeer omdat de speurtocht de kinderen een extra uitdaging bood.

Natuurlijk zijn we ook naar binnen gegaan om ons te vermaken. De kids vlogen richting de playstations, xboxen en de speeltoestellen, terwijl pa en ma genoten van een lekkere bak caffeïne op een zachte bank. Héérlijk ontspannen zo'n zaterdag...

Wat opviel was de hoeveelheid personeel. Altijd was er wel iemand in de buurt om - bijvoorbeeld - iets aan te vragen. En al die mense doen correct en vriendelijk hun werk. En toen vrouwlief doorgaf dat bij het toilet de verlichting kuren vertoonde, was dat even later al opgelost.

Uiteraard moesten we een keer naar huis, waarbij we de shop niet over konden slaan. Hoewel ik de dinomodellen van Banbao nog steeds mis, vind ik het assortiment erg goed bij het park passen: wat ontzettend veel leuke dinospulletjes!


De conclusie is helder. Dinoland in Zwolle is nóg leuker geworden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schapenlamp

Bij het Kerstfeest komt nog wel eens een stal of een kudde schapen om de hoek kijken. Daarom hebben we onlangs met de Kinderclub lampen gemaakt die op een schaap leken. Ik heb eerst in Inkscape de schapenkoppen getekend, door een bestaand plaatje na te tekenen, de lijnen vloeiender te maken en vervolgens te zorgen voor twee schapenkoppen op één A4.
De schapenkoppen heb ik geprint op stevig papier met een licht tintje. Om tijd te besparen hebben we thuis alle schapenkoppen uitgeknipt. Vervolgens heb ik met de Cuttlebug (electronische stans) van tante in witte A4 vellen gaten gemaakt in de vorm van sterretjes - het gaat tenslotte om een Kerst-schaap. Op de clubavond hebben de kinderen het witte vel omgebogen tot een cilindervorm en die met nietjes vastgezet. Daarop is de schapenkop geplakt of geniet, waarna de schapen zijn versierd. Tot slot zijn er koordjes aan de lamp vastgemaakt, waaraan ín de lamp zelf een LED-lichtje is bevestigd. En zo ontstond er een kudde van deze schapenlampjes.…

Dierenpark Amersfoort

Het voordeel van een Kruidvat klantenpas is dat je de punten kunt gebruiken om met korting een uitje te organiseren. Deze week bezochten we zodoende Dierenpark Amersfoort. Nog een park 'oude stijl': mooi verzorgde paden, parkachtige omgeving en dieren in mooi vormgegeven hokken. Niet al te klein, maar ook niet zo'n grote 'habitat' die wel heel natuurlijk oogt, maar waar je op zoek moet naar de dieren die er zouden moeten verblijven. En wat we heel prettig vonden: bij iedere kooi stond helder aangegeven welk dier er huisde. Met een gestileerde tekening, inclusief uitleg over het leefgebied, de voeding en de mate waarin het dier wel of niet bedreigd wordt. Daar houden wij van: weten wat we zien!

We troffen het, want het was een prachtige, zonnige dag. Op zo'n dag bieden de bomen van het park veel schaduw. Op regenachtige dag zijn diezelfde bomen waarschijnlijk nogal nadruppelig, maar zo'n bosachtige omgeving is wel heel mooi om doorheen te wandelen.

Op veel pla…