Doorgaan naar hoofdcontent

Dinoland weer open!

Op 1 april opende Dinoland in Zwolle voor het tweede seizoen haar deuren. Dus gingen wij voor de tweede keer naar dit pretpark. De ingang is gelijk gebleven, de lockers zijn onhandig. En dan, vlak na binnenkomst, is de verandering het grootst: het buitengedeelte van het park heeft een eigen toegang gekregen. In Jurrassic Park achtige stijl betraden we een dinobasis. Erg mooi gedaan en zo'n directe toegang is een enorme verbetering.

Het staat wel wat in contrast met de rest van het park, dat een stuk natuurlijker is aangelegd. Wellicht een idee om met een bord of hek aan te geven dat bezoekers zich buiten de compound gaan begeven en na het passeren van het bord vogelvrij zijn...

Het park zelf is door allemaal kleine aanpassingen nóg leuker geworden. Na ons vorige bezoek hebben we ook een Duits park bezocht en de dino's in Amersfoort bekeken. Wat gaaf dat het park in Zwolle overzichtelijker is opgezet. Zoveel minder bomen, meer zand.. 't maakt de sfeer in Dinoland een stuk aangenamer!

Deze keer genoten we van het lasergamen, klouteren (op de lage klimtoestellen) in de Birdcave en van de klimwand. Wát een avontuur voor onze belhamels. Uiteraard liepen we ook de route door het park met de kids en vonden ze de dino's geweldig. En al die speelplekken...

Gelukkig zat het weer mee. We liepen heerlijk buiten rond en bleven op een paar druppels na gewoon droog. Dat was niet zoals verwacht door de weermannen en -vrouwen, dus genoten wij extra. Temeer omdat de speurtocht de kinderen een extra uitdaging bood.

Natuurlijk zijn we ook naar binnen gegaan om ons te vermaken. De kids vlogen richting de playstations, xboxen en de speeltoestellen, terwijl pa en ma genoten van een lekkere bak caffeïne op een zachte bank. Héérlijk ontspannen zo'n zaterdag...

Wat opviel was de hoeveelheid personeel. Altijd was er wel iemand in de buurt om - bijvoorbeeld - iets aan te vragen. En al die mense doen correct en vriendelijk hun werk. En toen vrouwlief doorgaf dat bij het toilet de verlichting kuren vertoonde, was dat even later al opgelost.

Uiteraard moesten we een keer naar huis, waarbij we de shop niet over konden slaan. Hoewel ik de dinomodellen van Banbao nog steeds mis, vind ik het assortiment erg goed bij het park passen: wat ontzettend veel leuke dinospulletjes!


De conclusie is helder. Dinoland in Zwolle is nóg leuker geworden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dierenpark Amersfoort

Het voordeel van een Kruidvat klantenpas is dat je de punten kunt gebruiken om met korting een uitje te organiseren. Deze week bezochten we zodoende Dierenpark Amersfoort. Nog een park 'oude stijl': mooi verzorgde paden, parkachtige omgeving en dieren in mooi vormgegeven hokken. Niet al te klein, maar ook niet zo'n grote 'habitat' die wel heel natuurlijk oogt, maar waar je op zoek moet naar de dieren die er zouden moeten verblijven. En wat we heel prettig vonden: bij iedere kooi stond helder aangegeven welk dier er huisde. Met een gestileerde tekening, inclusief uitleg over het leefgebied, de voeding en de mate waarin het dier wel of niet bedreigd wordt. Daar houden wij van: weten wat we zien!

We troffen het, want het was een prachtige, zonnige dag. Op zo'n dag bieden de bomen van het park veel schaduw. Op regenachtige dag zijn diezelfde bomen waarschijnlijk nogal nadruppelig, maar zo'n bosachtige omgeving is wel heel mooi om doorheen te wandelen.

Op veel pla…

Mammoet trekker

Al sinds mijn jeugd ben ik onder de indruk van zwaar transport. Met plezier leende ik boeken van Truckstar vol foto's van volgeladen diepladers die worden getrokken door sterke, stoere vrachtwagens. Trots dat ik was dat op heel veel foto's materieel te zien was van het Nederlandse bedrijf Mammoet. Daar moest ik aan denken toen in de nieuwe catalogus van Lego zo'n zwaar transport trekker was opgenomen. Toen dacht ik bij mezelf: "Die kan ik wel maken in de kleuren van Mammoet." Dus ben ik vanmiddag aan de slag gegaan. Via internet zocht ik de bouwinstructies van de Lego vrachtwagen en wat beelden van vrachtwagens van Mammoet. Vervolgens pakte ik onze Lego erbij, en was ik een paar uur zoet. Het resultaat is niet slecht voor een eerste keer, al zeg ik het zelf. Het is een trekker geworden inclusief een dieplader met meesturende wielen.

Toen ik vond dat ik bijna klaar was, ontdekte ik op de foto's dat bij de echte vrachtwagens van Mammoet de bovenzijde van het dak…