Doorgaan naar hoofdcontent

Aan het vlees

Zoals vele anderen houd ik van een lekker lapje vlees. En het allerlekkerst is het om gezellig met familie of vrienden in de buitenlucht te genieten van gebraden vlees.

 

Sinds mijn afscheid van het Rotterdamse Havenbedrijf ben ik de trotse eigenaar van een echte Weber kolenbarbecue. Tot groeiend verdriet van mijn vrouw heb ik daar vele lappen vlees op gebaden. Ze was niet verdrietig omdat zij geen vlees lust, maar zij poogde lange tijd om mij over te halen te kiezen voor het gemak van gas. Maar ik zou me daar gek zijn: bij barbecue hoort de geur van smeulend vuur, nietwaar?!



Toen zocht ze afgelopen voorjaar een verjaardagscadeau. En kreeg ik de vraag voorgeschoteld of ik wellicht zou willen nadenken over een skottelbraai, bijvoorbeeld te gebruiken tijdens vakanties met de caravan. Daar heb ik even over nagedacht en uit praktische overwegingen ging ik akkoord. De Weber is te groot om mee te nemen en die kleine, lichtgewicht kolenbarbecues zijn vaak van slechte kwaliteit. Dan is zo'n braadschotel toch wel handiger, moet ik eerlijk toegeven. En daarmee kan ik dan ook roerbakken, een kookwijze waar ik ook erg van kan genieten.


Op mijn verjaardag kreeg ik geen simpel schoteltje, maar een echte skottelbraai van CADAC. Met een mooi boekje erbij van deze Zuid-Afrikaanse firma, waarin het echte braai-gevoel werd opgewekt. En duidelijk gemaakt dat dit gevoel uiteraard het best beleefd wordt met een product van CADAC. Nu ben ik wel gevoelig voor een goed verhaal bij een product, maar uiteindelijk staat of valt het product met het gebruik.



Over het gebruik van mijn skottelbraai zal ik eerlijk zijn: deze skottelbraai is een geweldig ding! Dat 'ie niet op kooltjes werkt laat ik los, want de grillplaat werkt uitmuntend en met de bijbehorende paellapan kan ik prima roerbakken of vlees braden (zelfs met een sjuutje). En dat allemaal op een apparaat dat in een handomdraai  in elkaar is gezet, lichtgewicht is en gemakkelijk schoon te maken. Vooral dat schoonmaken werkt bij mijn Weber wel anders...



Zo zaten we laatst met ons negenen rond een tafel met speklapjes, frikadellen, moten zalm (ik heb een fervente visliefhebber in de familie) en lappen varkensvlees. Kreeg ik na een tijdje de vraag of de vleesbereiding wat rustiger kon... Ze konden niet zo snel eten als de CADAC het gaar maakte. Nou, dat had ik met mijn Weber nog nooit meegemaakt in een wat groter gezelschap.


Ben ik nu om? Blijf ik op gas barbecuen? De tijd zal het leren. Feit is dat ik de laatste tijd regelmatig heb genoten van een heerlijk stukje vlees! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schapenlamp

Bij het Kerstfeest komt nog wel eens een stal of een kudde schapen om de hoek kijken. Daarom hebben we onlangs met de Kinderclub lampen gemaakt die op een schaap leken. Ik heb eerst in Inkscape de schapenkoppen getekend, door een bestaand plaatje na te tekenen, de lijnen vloeiender te maken en vervolgens te zorgen voor twee schapenkoppen op één A4. De schapenkoppen heb ik geprint op stevig papier met een licht tintje. Om tijd te besparen hebben we thuis alle schapenkoppen uitgeknipt. Vervolgens heb ik met de Cuttlebug (electronische stans) van tante in witte A4 vellen gaten gemaakt in de vorm van sterretjes - het gaat tenslotte om een Kerst-schaap. Op de clubavond hebben de kinderen het witte vel omgebogen tot een cilindervorm en die met nietjes vastgezet. Daarop is de schapenkop geplakt of geniet, waarna de schapen zijn versierd. Tot slot zijn er koordjes aan de lamp vastgemaakt, waaraan ín de lamp zelf een LED-lichtje is bevestigd. En zo ontstond er een kudde van deze schapenlam

Ontspannen

Sommige uitjes zijn zo ontspannend, dat het even duurt voordat ik er een bericht over schrijf op mijn blog. Zoals het bezoek vorige maand aan Sanadome in Nijmegen. In een prachtige omgeving, verscholen tussen de bomen is dit een prachtig kuuroord. Het hotel beschikt over heerlijke bedden en in het restaurant is het eten van zeer goede kwaliteit en erg smaakvol. Maar ja, daarvoor kun je ook elders terecht. Wat Sanadome zo bijzonder maakt is natuurlijk de wellness beleving. Diverse behandelingen, waar je van houdt of niet. Maar bovenal een aantal verschillende baden: met en zonder bubbels, heerlijke geuren en lekker warm. Of zo vol zout dat je er ontspannen in kunt drijven... Minstens eens per jaar hier verblijven biedt ontspanning door te zwemmen, rond te hangen in heerlijke baden, relaxed te genieten van een latte of een maaltijd en rustig een boek te lezen (of even de ogen te sluiten) met de tenen in het water. Tsja, wat zou je dan nog meer willen?! Ook ons laatste bezoek was zeer a

Duikboot

In het vorige bericht schreef ik dat we afgelopen zondagmiddag aan het bouwen waren geweest met Lego. De kids leefden zich heerlijk uit op zolder. Ook pa kreeg een verzoek: "Wil je een duikboot bouwen?" Dat wilde ik wel, dus ben ik met de donkergrijze blokjes aan de slag gegaan. Want daar hebben we de meeste - voor dit doel - geschikte vormen blokjes van. Want ja, een echte duikboot is een aaneenschakeling van ronde vormen. Nu is dát met Lego wat lastig, maar het was niet mijn bedoeling een geheel vierkant resultaat af te leveren. Dus ben ik wat gaan experimenteren met ronde, schuine, platte en rechte blokjes. En het resultaat Azië je op de foto hieronder. Uiteraard moet je de twee rode, platte legostenen even wegdenken. Maar zonder die hulpstukken valt het model nogal snel om. En dat is niet zo handig bij het maken van foto's... Op deze foto zie je het schip zoals het onder water vaart. De bemanning is naar binnen gekropen, alle luiken zijn dicht en de periscoop st