Wij hadden gereserveerd bij De Duivelsberg in Berg en Dal, een in de bossen verscholen pannenkoekenrestaurant. Onze tantes hadden hier vroeger - toch al gauw zo'n veertig jaar geleden - heerlijk gegeten en wilden er graag nog eens naartoe. Nou, de weg ernaartoe is op zichzelf al een belevenis. Het restaurant ligt in een natuurgebied. Voordeel is de prachtige omgeving, een iets minder groot voordeel is de wijze waarop de toegangsweg in zo'n geval wordt aangelegd en onderhouden... Maar al hotsend en klotsend haalden we de parkeerplaats. We laadden onszelf uit, lieten de hond nog even rennen en gingen toen naar binnen.
Het restaurant ademt de sfeer van een Oudhollandse boerderij, inclusief de boerenbont borden in de kast en het geblokte tafelkleed en de pot met stroop op tafel. Na een gastvrije ontvangst kwam de menukaart op tafel. Er is een uitgebreide selectie pannenkoeken en het leuke is: voorop de kaart staan de hoogtepunten met foto afgebeeld. En achterop de menukaart? Lege borden! Dat noem ik humor.
In de kaart en in het restaurant waren diverse Friese accenten te herkennen. Daar moest ik natuurlijk het fijne van weten en het bleek te maken te hebben met de eerste eigenaar, van Friese huize. Vandaar de smaak van de gerechten: de pannenkoeken smaakten heerlijk. Niet van die droge exemplaren die je vaak krijgt in restaurants, maar zachte pannenkoeken met verse ingrediënten van goede kwaliteit. Wat een smaaksensatie!
Goede bediening, net en schoon sanitair, heerlijke pannenkoeken en lekker ijs na (uiteraard koos ik voor "de grote waffel"), een leuk en praktisch cadeau voor de kinderen, een prachtig pand met mooie inrichting en dat alles midden in een buitenlands aandoende omgeving: dit pannenkoekenrestaurant is een bezoek méér dan waard!
En de naam, die hoort bij de omgeving, heeft werkelijk niets met het eten te maken...
Reacties
Een reactie posten